Jednoduchá polévka z mořských plodů
Suroviny
- 225 g Brambory
- 100 g Losos - filety
- 100 g Treska uzená
- 200 g Směs na bezlepkový chléb bílý
- 100 g Slanina anglická
- 300 ml Mléko polotučné
- 600 ml Vývar rybí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Kajenský pepř
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 8 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 38.4 mg
- Draslík 614.6 mg
- Vláknina 4093.4 mg
- Vitamín A 4093.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji opečeme cibuli i slaninu nakrájené na kostičky.
-
2
Po 8 minutách vmícháme mouku a 2 minuty opékáme.
-
3
Vše zalijeme rybím vývarem, přidáme nakrájené oloupané brambory a vaříme tak 12 minut.
-
4
Okořeníme muškátovým květem, kajenským pepřem, solí a pepřem. Poté vmícháme mléko, dary moře, lososa a uzenou tresku nakrájené na kostky. Přidáme i smetanu a vaříme 4 minuty.
-
5
Podáváme posypané petrželkou s bílým chlebem.