Vanilkové cupcakes zdobené vanilkovým máslovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr krupice
  • 675 g Cukr moučka
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 13.2 mg
  • Vláknina 675 mg
  • Vitamín A 675 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.

  • 2

    Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.

  • 3

    Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka.

  • 4

    Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

  • 5

    Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

  • 6

    Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

  • 7

    Připravíme si vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.

  • 8

    V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme. Dobrou chuť.

  • 9

    Připravíme si vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.

  • 10

    V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu