Rigatoni s uzeninou a parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Špekáčky
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1214 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 199.9 mg
  • Draslík 179 mg
  • Vláknina 8910.3 mg
  • Vitamín A 8910.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme.

  • 2

    Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  • 5

    Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu