Sufflé tří sýrů
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Sýr kozí
 - 25 g Sýr Parmezán
 - 140 g Sýr Gruyére
 - 300 ml Mléko plnotučné
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička hořčicová semínka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Kajenský pepř
 - 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 284.6 mg
 - Draslík 178.2 mg
 - Vláknina 289 mg
 - Vitamín A 289 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 480.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé pekáčky (o objemu asi 200 ml) a vymažeme je máslem a vysypeme strouhaným parmazánem (tak, aby pokryl všechny stěny).
 - 
                                2
Mléko a bobkové listy přivedeme k varu. Poté odstavíme a necháme 15 minut odstát. Vyjmeme bobkové listy a místo nich dáme do mléka máslo a mléko a zahříváme na nízkou teplotu. Šest minut vaříme na mírném plameni a prošleháváme metličkou. Poté vmícháme rozemletá hořčičná semínka, kajenský pepř, gruyére a vaječné žloutky.
 - 
                                3
Bílky vyšleháme do pěny a poté je opatrně vmícháme do sýrové omáčky.
 - 
                                4
Omáčku nyní nalijeme do připravených pekáčků a pečeme 20-25 minut na 200 °C.
 - 
                                5
Po vychlazení nožem odkrojíme suflé od okrajů formiček. Pak ale ještě necháme ve formičkách, posypeme kozím sýrem a pečeme ještě 10 minut na 200 °C.