Rýže se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 78.8 mg
  • Vláknina 4796 mg
  • Vitamín A 4796 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži propláchneme pod tekoucí vodou, spaříme a vodu slijeme. Rýži vložíme do kastrolu na tuk, osolíme, promícháme, zalijeme vařící vodou (vody 2x víc než rýže) a přidáme oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem.

  • 2

    Dusíme v troubě pod pokličkou bez míchání asi 20 minut.

  • 3

    Na talíři kopeček rýže posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme rajčaty. Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu