Flíčky s jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1167 kcal
- Sacharidy 166 g
- Tuky 48 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 163 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 252.8 mg
- Vláknina 8044.2 mg
- Vitamín A 8044.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těstoviny flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2V misce utřeme rostlinný tuk s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme uvařené flíčky, oloupaná, nastrouhaná jablka, omyté rozinky, citronovou kůru a přilijeme mléko. Vše dobře promícháme. 
- 
                                3Směs vlijeme do vhodné zapékací mísy a povrch poklademe kousky másla. 
- 
                                4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        