Flíčky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 140 g Tuk Hera jedlý
  • 140 g Cukr moučkový
  • 500 g Těstoviny flíčky
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1167 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 163 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 252.8 mg
  • Vláknina 8044.2 mg
  • Vitamín A 8044.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V misce utřeme rostlinný tuk s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme uvařené flíčky, oloupaná, nastrouhaná jablka, omyté rozinky, citronovou kůru a přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs vlijeme do vhodné zapékací mísy a povrch poklademe kousky másla.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.

Komentáře k receptu