Hovězí se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 500 g Hovězí libové
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 697.5 mg
  • Vláknina 2428.8 mg
  • Vitamín A 2428.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Poprášíme moukou a lehce na několika místech nařízneme okraje.

  • 2

    Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme maso a osmahneme po obou stranách. Podlijeme horkou vodou, přidáme utřený česnek a kečup a přikryté dusíme 10 minut.

  • 3

    Pak opět podlijeme a přidáme proužky paprik.

  • 4

    Mezitím na slanině krátce osmahneme na plátky nakrájené žampiony a přidáme k masu. Společně dusíme doměkka.

Komentáře k receptu