Jablečný kompot z mikrovlnky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 290.1 mg
- Vláknina 8605.5 mg
- Vitamín A 8605.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablečnou šťávu zahříváme v přiklopené nádobě v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6-7 minut. Do vroucí šťávy vsypeme rozinky. 
- 
                                2Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Spolu s cukrem dáme do vhodné nádoby a zalijeme šťávou s rozinkami. Okořeníme skořicí a kompot vaříme při polovičním výkonu 3 minuty. 
- 
                                3Podáváme po mírném vychladnutí jako rychlý ovocný dezert. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        