Šťavnatá hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 700 g Hovězí plec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 116.7 mg
  • Draslík 1034 mg
  • Vláknina 21225.2 mg
  • Vitamín A 21225.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a vcelku lehce naklepeme.

  • 2

    Vetřeme sůl a protkneme slaninou.

  • 3

    Ze všech stran osmahneme na oleji, přidáme pepř a podlijeme trochou vody.

  • 4

    Pečeme pod pokličkou v troubě za občasného podlévání a obracení.

  • 5

    Měkkou pečeni zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a ještě 15 minut dusíme.

Komentáře k receptu