Šťavnatá hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Citrony
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.5 g Nové koření celé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 g Pepř černý celý
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 31 mg
  • Vláknina 1973.1 mg
  • Vitamín A 1973.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou a osolíme. Potom maso opečeme v horkém tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do tuku po opékání masa přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, osmažíme dozlatova, přidáme nové koření a celý pepř, rajčatový protlak a opláchnutý a na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vodou.

  • 3

    Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodou.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté hladké mouky, rozředíme ji vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu