Polenta s pečenými rajčátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Mozzarella
  • 200 g Polenta
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1471 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 7965 mg
  • Vitamín A 7965 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčátka rozločíme na plech s pečícím papírem, zakápneme je olejem a osolíme je polovinou lžičky soli. Opepříme je. Pečeme je 20 minut na 180 °C.

  • 2

    Po vychladnutí je smícháme s nasekanou bazalkou a utřeným česnekem.

  • 3

    Mezitím si připravíme polentu: polentu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je váha polenty, a přidáme sůl. Přivedeme k varu. Vaříme podle návodu na obalu. Na konci přidáme strouhaný parmazán a máslo a odstavíme.

  • 4

    Polentu rozdělíme na talíře a poklademe ji pečenými rajčaty a nakrájenou mozarellou.

Komentáře k receptu