Dušené kedlubny se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kedlubna
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 307.3 mg
  • Vláknina 4525.8 mg
  • Vitamín A 4525.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny a opečeme po všech stranách. Potom zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osladíme, a udusíme do měkka. Nakonec přimícháme kyselou smetanu a dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu