Dušené kedlubny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 594.3 mg
  • Vláknina 11065.5 mg
  • Vitamín A 11065.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke kedlubnám, zalijeme smetanou, přidáme cukr, sůl a pepř a povaříme.

  • 3

    Před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu