Kuře na zbojnický způsob

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 1500 g Kuře
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1435 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 339.9 mg
  • Vláknina 232 mg
  • Vitamín A 232 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Protkneme je slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme olejem a jemně utřeným česnekem a necháme je krátce odležet.

  • 2

    Kuřata napícháme a upevníme na jehlu a za občasného potření zbylým olejem nebo odkapávající šťávou je na rožni upečeme doměkka.

Komentáře k receptu