Kroupy s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 240 g Ječné kroupy
  • 180 g Kapusta hlávková
  • 20 g Houby sušené
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 40 g Strouhanka
  • 400 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 1064.4 mg
  • Vláknina 12653.8 mg
  • Vitamín A 12653.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy uvaříme, scedíme a propláchneme vodou.

  • 2

    Nakrájím si najemno cibuli, osmahneme na sádle a přidáme nakrájené maso.

  • 3

    Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Dusíme do změknutí masa.

  • 4

    V jiné nádobě si uvaříme nakrájené houby a na nudličky nakrájenou kapustu.

  • 5

    Jakmile je maso měkké a šťáva trochu vysmahnutá, přidáme kroupy, houby s kapustou a strouhanku.

  • 6

    Vše zamícháme a ochutíme rozetřeným česnekem.

Komentáře k receptu