Fazole a la guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 600 g Zelí kysané
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Fazole bílé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 1141.4 mg
  • Vláknina 18565.9 mg
  • Vitamín A 18565.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V litru vody namočíme předem fazole.

  • 2

    Poté ve stejné vodě uvaříme s uzeným masem a kmínem.

  • 3

    Po půl hodině přidáme nakrájené brambory.

  • 4

    Nakrájíme kysané zelí, podlijeme vodou a doměkka dusíme.

  • 5

    Přidáme nakrájené maso, fazole, brambory a zalijeme vodou, ve které se vařily.

  • 6

    Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, přidáme mletou papriku, posypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou.

  • 7

    Vlijeme do polévky, osolíme a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu