Guláš z vepřového masa s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 300 g Fazole bílé
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 881 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 720.5 mg
  • Vláknina 4721.2 mg
  • Vitamín A 4721.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočené fazole uvaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme. Poté vsypeme mouku, sůl, koření a půl minuty restujeme. Maso zalijeme pivem a vývarem, přimícháme fazole, pokrájené papriky, rajčatový protlak a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Do hotového guláše vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu