Polévka Hartovnica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 20.8 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou vodu uvedeme do varu, vsypeme mouku a šleháme. Z mouky se mohou utvořit jemné hrudky.

  • 2

    Nakonec polévku doplníme mlékem a povaříme.

  • 3

    Před podáním do polévky vlijeme rozpálenou slaninu.

Komentáře k receptu