Pepřené vepřové kotlety s octem balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 400.8 mg
  • Vláknina 1908.8 mg
  • Vitamín A 1908.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme česnek, celý pepř, sušený tymián, rozdrcené chilli papričky, ocet a olej a suroviny rozmixujeme na hrubou kaši.

  • 2

    Z kotlet odřízneme přebytečný tuk a obalíme je v připravené marinádě z obou stran.

  • 3

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min po každé straně. Mezitím potíráme ještě octem balsamico. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu