Hrachová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Hrách loupaný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Šunka od kosti
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 257.7 mg
  • Vláknina 12781.2 mg
  • Vitamín A 12781.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme nabobtnat hrách, nejlépe přes noc. Propláchneme a dáme vařit.

  • 2

    Osmažíme dozlatova cibuli a přidáme ji do hrachu. Přisypeme 2 nastrouhané mrkve, kus nastrouhaného celeru, špetku sušené šalvěje, špetku mletého hřebíčku, bobkový list, sůl, pepř.

  • 3

    Obereme maso z kosti, nakrájíme a vložíme do polévky.

Komentáře k receptu