Vepřové kotlety s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1138 kcal
  • Sacharidy 186 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 96952 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 417.3 mg
  • Vláknina 16693.5 mg
  • Vitamín A 16693.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Navlhčenou utěrkou kotlety otřeme, naklepeme, z okrajů odřízneme sádlo, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Odkrojené sádlo nakrájíme na drobno, sklovitě rozškvaříme. Přidáme k němu lžíci másla a kotlety po obou stranách opečeme. Kotlety poté poskládáme jednu na druhou a vedle nich zpěníme v tuku drobně nakrájenou cibuli. Kotlety přidáme do cibule, podlijeme troškou vývaru a necháme dusit do měkka. Kotlety během dušení jednou obrátíme.

  • 3

    Hořčici rozmícháme s vínem a před koncem dušení přidáme ke kotletám. Povaříme ještě cca 10 minut.

  • 4

    Jako přílohy podáváme jemné noky nebo suchou rýži.

Komentáře k receptu