Vepřové kotlety dušené s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1152 kcal
  • Sacharidy 189 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 97627 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 702 mg
  • Vláknina 17943.5 mg
  • Vitamín A 17943.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Maso pečeme do vysmahnutí. Poté přidáme lžičku hořčice, zaprášíme moukou, mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.

  • 3

    Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.

Komentáře k receptu