Vepřové řízky plněné paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřová kýta
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 69.9 mg
  • Draslík 433.2 mg
  • Vláknina 2055.8 mg
  • Vitamín A 2055.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Navlhčenou utěrkou otřeme řízky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Omyté a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky a posypeme jimi řízky. Poté řízky svineme, ovážeme nití a zaprášíme hladkou moukou.

  • 3

    Očištěnou a na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme závitky a opečeme po všech stranách. Maso poté mírně podlijeme a dusíme do měkka.

  • 4

    Šťávu zaprášíme moukou a chvilku ještě povaříme.

Komentáře k receptu