Sýrový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Sýr smetanový tavený 45%
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 300.2 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 31.2 mg
  • Vitamín A 31.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmačkáme sýry, smícháme s mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit za stálého míchání.

  • 2

    Rozšleháme žloutky s kořením a strouhaným sýrem a vmícháme do sýrového základu.

  • 3

    Ušleháme z bílků tuhý sníh, dáme špetku soli a vmícháme do směsi.

  • 4

    Do vymazaných ohnivzdorných misek dáme do 3/4 směs a pečeme 20 minut v předehřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu