Salát s divokou rýží a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Rýže Basmati
  • 75 g Hrozinky
  • 80 g Oříšky piniové
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 226.4 mg
  • Vláknina 3376.8 mg
  • Vitamín A 3376.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu a scedíme.

  • 2

    Mezitím připravíme zálivku. Pomerančovou šťávu, olej a ocet smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    V salátové míse promícháme rýži se zálivkou, rozinkami, nasucho opraženými piniovými oříšky, špenátovými listy a najemno nakrájenou cibulkou. Śpenátové listy nejprve spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu