Hovězí plátek s houbami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 18.6 mg
- Draslík 916.8 mg
- Vláknina 9839.8 mg
- Vitamín A 9839.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou. 
- 
                                2Mezitím rozehřejeme troubu na 160C. 
- 
                                3Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé. 
- 
                                5V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou. 
- 
                                6Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem. 
- 
                                7Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        