Kuřecí rolky s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Pórek
  • 8 ks Slanina vepřová
  • 8 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 hrnek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5561 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 466 g
  • Sodík 8991 mg
  • Bílkoviny 143 g
  • Uhlovodany 161 g
  • Cholesterol 712 mg
  • Draslík 11814.3 mg
  • Vláknina 71961.8 mg
  • Vitamín A 71961.8 mg
  • Vitamín B6 5.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 608.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 123.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Do kuřecích prsíček uděláme nožem hluboké zářezy tak, abychom vytvořili kapsu. Do každé vložíme dvě sušená rajčata, obalíme ve dvou plátcích uzené slaniny a přichytíme párátky.

  • 3

    Kuřecí rolky krátce 2-3min po obou stranách orestujeme na lžíci rozpáleného oleje, přemístíme do trouby a pečeme cca 15min. Po vyjmutí odstraníme párátka a maso udržujeme teplé.

  • 4

    Mezitím rozpálíme gril, pórky potřeme olejem a opečeme cca 8min doměkka.

  • 5

    Do pánve vlijeme vývar a brandy a provaříme cca 3min dokud se vývar neodpaří na polovinu množství. Poté vmícháme smetanu, nasekaný estragon a zlehka vaříme další 2-3min do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Kuřecí rolky a pórky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkou čerstvého estragonu a podáváme.

Komentáře k receptu