Rizoto s uzeným masem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Olej stolní
  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 331.2 mg
  • Vláknina 9328 mg
  • Vitamín A 9328 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme a udusíme na oleji do poloměkka.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem osmažíme na másle. Promícháme s rýží a rajčaty nakrájenými na plátky, přidáme karí koření a dodusíme.

  • 3

    Namočenou naběračkou porcujeme bochánky, posypeme je nastrouhaným sýrem a ozdobíme rajčetem a petrželkou.

Komentáře k receptu