Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 15 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 97566 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 224.7 mg
  • Vláknina 23165.2 mg
  • Vitamín A 23165.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a pokrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Do zapékací mísy nasypeme 2 hrnky rýže, přidáme mraženou zeleninovou směs, uvařené maso, okořeníme a směs promícháme. Zalijeme 4 hrnky vody a pečeme v nevyhřáté troubě 25 minut na 250 stupňů Celsia.

  • 3

    Hotové rizoto podáváme zasypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu