Vepřové kotlety se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 97163 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 276.3 mg
  • Draslík 610.2 mg
  • Vláknina 5113.5 mg
  • Vitamín A 5113.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Poté zalijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Omáčku odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, okořeníme, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a uvařené špagety.

  • 3

    Vymastíme zapékací mísu a dáme do ní směs.

  • 4

    Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách 3 minuty. Opečené kotlety položíme na směs v zapékací míse. V tuku po kotletách opečeme rozkrájené a osolené žampióny posypané nasekanou petrželovou natí. Přidáme 3 lžíce horké vody a mírně povaříme. Opečené žampióny i se šťávou polijeme směs i kotlety v zapékací míse, povrch posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct na 20 minut.

  • 5

    Jako přílohy jsou vhodné saláty.

Komentáře k receptu