Vepřové kotlety jako minutka se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1169 kcal
  • Sacharidy 191 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 96963 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 75.2 mg
  • Draslík 1158.5 mg
  • Vláknina 20750 mg
  • Vitamín A 20750 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

  • 3

    Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Žampióny nakrájené na plátky podusíme spolu s nakrájenou petrželovou natí na másle a přidáme ke šťávě. Vše krátce povaříme.

  • 4

    Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Komentáře k receptu