Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1195 kcal
  • Sacharidy 189 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 96960 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 959.7 mg
  • Vláknina 19500 mg
  • Vitamín A 19500 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

  • 3

    Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěné žampióny nakrájené na plátky podusíme na másle spolu se šunkou nakrájenou na nudličky. Poté je přidáme do šťávy a krátce povaříme.

  • 4

    Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Komentáře k receptu