Vepřové kotlety jako minutka s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1561 kcal
  • Sacharidy 185 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 396.2 mg
  • Vláknina 17100 mg
  • Vitamín A 17100 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

  • 3

    Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme na másle podušené fazolky a mírně povaříme.

  • 4

    Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Komentáře k receptu