Vepřové kari s kapustičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta růžičková
  • 400 g Vepřová kýta
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 5702.8 mg
  • Vitamín A 5702.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky očistíme a uvaříme v osolené vodě. Vařené je slijeme a rozpůlíme nožem.

  • 2

    Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a smažíme na rozpáleném oleji na wok pánvi dozlatova. Zaprášíme kari kořením, zamícháme a necháme chvíli odležet. Poté přidáme půlky kapustiček a utřený česnek. Směs zalijeme kysanou smetanou a důkladně promícháme. Dochutíme dle chuti pepřem a solí, ještě pár minut povaříme, aby se chuti navzájem propojily.

Komentáře k receptu