Vepřové kotlety s karí a žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 560.1 mg
  • Vláknina 2047.5 mg
  • Vitamín A 2047.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety naklepeme, u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyndáme na nahřáté talíře.

  • 2

    Na výpeku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, na plátky nakrájené houby, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a podusíme.

  • 3

    Přilijeme smetanu, víno, kari a ještě chvíly podusíme.

  • 4

    Výpek se žampióny nalijeme na kotlety a podáváme s rýží nebo brambory.

Komentáře k receptu