Třešňová omáčka ke zvěřině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 250 g Třešně sušené
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 60 mg
  • Vláknina 8496 mg
  • Vitamín A 8496 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utlučeme v hmoždíři usušené třešně. Dáme povařit v půllitru vody s kouskem skořice a polovinou žemle (pouze vnitřek bez kůrky).

  • 2

    Po změknutí přidáme víno, cukr, můžeme i trochu koňaku.

  • 3

    Omáčku podáváme k pečené zvěřině.

Komentáře k receptu