Omeleta se špenátem, olivami a fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 225 g Rajčata
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 60 g Sýr Feta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 494.8 mg
  • Draslík 979.9 mg
  • Vláknina 8767.8 mg
  • Vitamín A 8767.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce s nasekaným oreganem, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    V hlubší pánvi na oleji krátce podusíme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a dusíme dokud nezměkne. Poté odstavíme, přidáme olivy, rozdrobený sýr a polosušená rajčata. Pánev vrátíme na plotýnku, přilijeme vejce a při nízké teplotě smažíme 10-15min. Téměř hotovou omeletu dopečeme cca 5min dozlatova pod rozehřátým grilem.

  • 3

    Papiky opékáme pod rozpáleným grilem, dokud slupka nezhnědne. Necháme vychladnout, oloupeme a ručním mixérem rozšleháme na pyré.

  • 4

    Omeletu podáváme zalitou rozmixovanými paprikami.

Komentáře k receptu