Dvojbarevná polévka ze sladkých brambor a špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Skořice mletá
  • 1 ks Vývar slepičí
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 524.8 mg
  • Vláknina 19844.6 mg
  • Vitamín A 19844.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce dáme sladké nakrájené brambory, mrkev, vývar a skořici.

  • 2

    Přivedeme k varu a 30 minut vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté vyndáme skořici a polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájený špenát, brambory, vývar a pomerančovou kůru bez dužiny. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a vaříme 25 minut pod pokličkou.

  • 4

    Vyndáme pomerančovou kůru a propasírujeme polévku.

  • 5

    Obě polévky ohřejeme k bodu varu a současně naléváme do talířů, aby se uprostřed setkaly.

Komentáře k receptu