Terina s vepřovým a telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 115 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Anglická slanina
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Telecí maso mleté
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 217.3 mg
  • Draslík 437.1 mg
  • Vláknina 2234.9 mg
  • Vitamín A 2234.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukama smícháme všechny suroviny vyjma slaniny a šunky.

  • 2

    Dno teriny pokryjeme slaninou, jejíchž konce necháme přečnívat z mísy tak, aby se daly později přeložit.

  • 3

    Na slaninu dáme směs, kterou poklademe plátky šunky.

  • 4

    Zakryjeme nakonec přečnívající slaninou.

  • 5

    Terinu uzavřeme poklicí a dáme do vodní lázně.

  • 6

    Pečeme 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 stupňů a necháme zchladit.

Komentáře k receptu