Zeleninová sekaná
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 400 g Zelenina kořenová
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Rohlíky bílé
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 252.8 mg
 - Draslík 448 mg
 - Vláknina 12915 mg
 - Vitamín A 12915 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mléce rozmočíme na kostičky nakrájené rohlíky a mezitím si uvaříme kořenovou zeleninu, brambory a brokolici. Vařenou zeleninu nastrouháme nahrubo, brokolici a cibuli nasekáme najemno. Dáme do mísy, přidáme rozmočené rohlíky, 2 vejce, sůl, koření a prolisovaný česnek, mouku a strouhanku tak, aby hmota zhoustla.
 - 
                                2
Zbylá dvě vejce uvaříme natvrdo.
 - 
                                3
Hmotu upravíme mokrýma rukama v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku na bochánek, do kterého jsme vložili oloupaná vejce.
 - 
                                4
Sekanou pečeme přiklopenou v předehřáté troubě asi hodinu až hodinu a půl a stále mírně podléváme vodou.