Skopová kýta na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopová kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Divoké koření celé
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 97100 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 258.8 mg
  • Vláknina 2374 mg
  • Vitamín A 2374 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme loj, omyjeme, protáhneme slaninou a osolíme. Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, rozkrájenou zeleninu, cibuli, krátce osmahneme. Následně na tomto základě opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Zpočátku necháme maso přikryté, později bez poklice.

  • 2

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a uložíme na teple.

  • 3

    V hrnku rozkvedláme mouku se smetanou, přilijeme k ní šťávu z masa a za stálého míchání omáčku povaříme. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat anebo prolisovat.

  • 4

    Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, vídeňské anebo noky.

Komentáře k receptu