Maďarské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 74.2 mg
 - Draslík 1072.2 mg
 - Vláknina 7462.2 mg
 - Vitamín A 7462.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle po obou stranách prudce opečeme. Vyjmeme je a na témže sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Přidáme houby, papriku, lehce osmahneme, vložíme nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatového protlaku) a přilijeme vývar. Přidáme roštěnky a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Nakonec do pokrmu vložíme podélně nakrájené syrové brambory, podle chuti osolíme a vše dodusíme.