Skopový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 ks Karotka
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 96918 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 474.5 mg
  • Vláknina 7250.3 mg
  • Vitamín A 7250.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.

  • 2

    Tuk rozehřejeme v kastrole a rozkrájené maso na něm opečeme. Opečené maso vyjmeme na talíř a na tuku osmahneme na drobno nakrájenou karotku s cibulí. Osmahnutou zeleninu zaprášíme moukou, osmahneme, přimícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem. Následně k zelenině přidáme již opečené maso, osolíme a dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Očištěné a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky, přidáme k téměř měkkému masu, chvilku podusíme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Guláš zapečeme v troubě.

  • 4

    Hotový guláš posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.

Komentáře k receptu