Římský kebab
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 42 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 275.6 mg
- Vláknina 2405.8 mg
- Vitamín A 2405.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na 225 stupňů předehřejeme troubu. 
- 
                                2Na 10 minut vložíme do vody špejle. 
- 
                                3Na 16 krajíčků nakrájíme veku a na 12 plátků nakrájíme mozarellu. 
- 
                                4Rajče nakrájíme na silné plátky. 
- 
                                5V míse smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a pepř. 
- 
                                6Potřeme po obou stranách krajíčky veky olejem a na špejle napichujeme střídavě veku, mozarellu, rajčata a končíme vekou. 
- 
                                7Zbytkem olejové směsi potřeme. 
- 
                                8Kebaby rozložíme na plech a pečeme 4 minuty, obrátíme opatrně a další 4 minuty pečeme. 
- 
                                9Jakmile se začne sýr roztékat, jsou kebaby hotové. 
- 
                                10Necháme vychladnout a podáváme posypané bazalkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        