Bramborové opečenky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Tuk
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 339.3 mg
  • Vláknina 6313 mg
  • Vitamín A 6313 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vařené ve slupce oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je, přidáme strouhaný sýr, spojíme na tuku osmaženou cibulí, vejcem, osolíme a zahustíme hrubou moukou.

  • 2

    Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozkrájíme na stejné dílky a opečeme na oleji.

Komentáře k receptu