Uzené s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Moravské uzené
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 219.4 mg
  • Vláknina 2044.8 mg
  • Vitamín A 2044.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nakrájenou cibuli a část česneku si usmažíme dorůžova na sádle, zasypeme moukou a usmažíme tak světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a necháme povařit. Omáčku přecedíme.

  • 2

    Do omáčky přidáme zbylý rozetřený česnek, pepř a znovu krátce povaříme.

  • 3

    Maso ohřejeme a ještě horké přeléváme na talířích omáčkou.

Komentáře k receptu