Gnocchi s máslem a se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 85 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 45.8 mg
  • Vláknina 3151.7 mg
  • Vitamín A 3151.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nasypeme cibuli, přidáme bobkový list a přilijeme mléko.

  • 2

    Přivedeme k varu, vyndáme cibuli i bobkový list, přidáme semolinu, osolíme a opepříme.

  • 3

    20 minut vaříme, dokud není těsto husté. Poté odstavíme, přimícháme nastrouhaný parmazán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.

  • 4

    Rozetřeme těsto na plech tak, aby nebylo tlustší než 1cm. Necháme vychladnout a nakrájíme nožem na čtverečky.

  • 5

    Do lehce vymazané ohnivzdorné misky rozložíme gnocchi a posypeme sýrem.

  • 6

    Zbytek másla rozpustíme a pokapeme gnocchi.

  • 7

    Při 180 stupních pečeme 15 minut.

  • 8

    Poté grilujeme, dokud horní vrstva nezhnědne a není křupavá.

Komentáře k receptu