Gnocchi v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 400 g Bramborové noky
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 200 g Sýr Fontina
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 136.5 mg
  • Draslík 180.9 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni smícháme sýr fontina, smetanu, máslo a parmezán, za občasného zamíchání zahříváme 6-8 minut, až se sýr roztaví a omáčka je hladká a horká.

  • 2

    Uvaříme postupně ve slané vodě noky. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na talíře.

  • 3

    Noky přelijeme omáčkou. Zdobíme čerstvými lístky oregana nebo jinými čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu