Karbanátky ze zbytků pečeného a vařeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso vařené
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory vařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 206 mg
  • Vláknina 3182.5 mg
  • Vitamín A 3182.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní usekanou petrželovou nať a také ji zpěníme.

  • 2

    Maso a brambory smícháme, přidáme osmahnutou cibuli s petrželí, směs osolíme, opepříme a řádně promícháme s ušlehaným vejcem.

  • 3

    Na prkénku tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejce nebo bílcích, ve strouhané housce a zprudka osmažíme.

  • 4

    Jako přílohy jsou vhodné zeleninové saláty nebo dušená zelenina.

Komentáře k receptu