Telecí jazyk na sardeli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 400 g Telecí jazyk
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 20 g Sardelová pasta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 301.3 mg
  • Vláknina 1310 mg
  • Vitamín A 1310 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky důkladně omyjeme.

  • 2

    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.

  • 3

    Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.

  • 4

    Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.

  • 5

    Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.

  • 6

    Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.

Komentáře k receptu